Wedstrijd

Jaarbeurs Utrecht marathon 2010

Tweede Paasdag staat traditiegetrouw in het teken van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Ik loop daar altijd de halve marathon. Zo had ik me een half jaar geleden natuurlijk ook weer ingeschreven voor deze editie. Dat schoot me begin maart weer te binnen: o ja… ik moet nog trainen voor een halve… Met wedstrijden op de kortere afstanden en de trainingen op de baan was de basis voor een halve marathon niet perfect. Oftewel, tijd voor langere duurlopen. Maar tijd ontbrak, waardoor mijn enige duurloop in de voorbereiding de etappe van 13 km van de Be More Ultratour was. Topvoorbereiding!!

Met in de afgelopen week 2 wedstrijden met mooie uitslagen en het weigeren van een tapering off dieet (is niet te doen met paaseitjes in de buurt…) stond mijn hoofd dan ook op een relaxte halve marathon. Geplande eindtijd van ergens rond de 1.45 zou ik tevreden mee zijn. Dus ik pakte mijn tas in en ging op weg. Aangekomen op het station in Maarn kom ik tot de ontdekking dat ik mijn Garmin ben vergeten. Ok… normaal kan ik niet zonder, maar afgelopen woensdag lukte het ook om op gevoel te lopen en aangezien ik het toch relaxed aan wil doen was er geen man overboord.

Aangekomen in Utrecht, met een trein vol hardlopers, werd eerst het startnummer opgehaald en vervolgens een bezoekje gebracht aan de beurs. Op het toilet werd een berg flyers doorgenomen (kijk, thuis neem ik daar de tijd niet voor, dan moet het vlug, vlug). Even omkleden, hoe ga ik het startnummer dragen, want ik wil het Be More logo van mijn t-shirt wel zichtbaar hebben. Doe ik mijn pet op? Neeeuuhh. Zonnebril? Jep! Tas even in het depot droppen, buiten nog een pitstopje en op een drafje naar het wedstrijdstartvak. Daar sta je dan. Best relaxed eigenlijk! Lekker om geen flauw benul van de tijd te hebben… Maar wanneer starten we nu?
Kort daarna het startschot en hoppa de benen mogen weer aan de slag! In een lekker tempo ging het door de Croeselaan, richting Oog en Al. Een andere route dan vorig jaar en eerlijk gezegd een stuk leuker en gezelliger. Via de Douwe Egbertsfabriek ging het over de brug naar Leidse Rijn. De eerste helft zou in westelijke richting zijn, met de wind grotendeels tegen. Lekker rustig aan, doseren en genietend ging het verder over de Groenedijk in Leidse Rijn, waar de bewoners enorm enthousiast langs de weg stonden aan te moedigen. Geeft toch altijd vleugeltjes! Ik liep ergens tussen de 1.40 en 1.45 paashazen in, een mooie plek voor een mooie relaxte tijd. Langs het kanaal was het even iets minder prettig met die wind, maar met een loopmaatje en diverse bandjes gingen de kilometers toch redelijk vlot onder de schoenen door. En daar kwamen we bij het punt waar we een heen-en-weertje zouden lopen. Runningronald stond daar met megafoon en winegums om ons te supporteren, rende een stukje mee, kwam het parcours bijna niet meer af en schreeuwde nog wat door de megafoon.
Een geweldige impressie van de dag op zijn site!
Met nog zo’n 10 km te gaan en de wind in de rug gooide ik het tempo wat omhoog. Kijken wat er vandaag in zat. En dat ging eigenlijk best aardig. Ik stormde voorbij behoorlijk wat andere lopers en in eens hoefde ik nog maar 6 kilometer. Oooo… eitje! Gewoon doortrekken, wind in de rug. Via de Martin Luther Kingbrug ging het terug naar Utrecht, waar ik de bezemwagen van de marathon inliep. Laatste kilometers kwam de paashaas van de 1.40 in beeld. Mmm… dit vraagt om een inhaalrace en wellicht een poging om mijn pr te verbeteren? Iets waar ik totaal niet op gerekend had en het zou er om spannen, maar nu moest en zou ik toch nog effe het onderste uit de kan halen! Graadt van Roggenweg, Croeselaan weer op.
De laatste paar 100 meter, volle eindsprint, Snellerijk, Ilonka en ma die me nog de laatste meters doorschreeuwden en daar ging in over de finish in een tijd van 1.40.03. Bruto. Oooeeee spannend!!
Met de start verlies je altijd wat tijd voordat je over de matten gaat, maar zou ik genoeg tijd daar hebben verloren om mijn pr van 1.39.39 te kunnen verbeteren??

Het antwoord wachtte mij thuis toen ik de uitslagen online zag. En het antwoord was…. tatatataaaaaaaaaaaa…. nee… Whahahaahaa!! Met 1 seconde, wel 1 heeeeele seconde, was het me net niet gelukt om een pr te lopen! Eindtijd van netto 1.39.40! Hoe krijg ik het voor elkaar! Ik kwam niet meer bij! Nu was het ook niet de bedoeling vandaag een pr te lopen en dat doel behaalde ik dus wel mooi! En een mooie 4e plek in mijn categorie.
Toch wel verwonderlijk dat met een dergelijke not-voorbereiding en 2 eerder gelopen wedstrijden deze week er toch zo’n eindtijd in de benen zit. Betekent dat ik dus nog harder kan…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!