Wedstrijd

Kippenren Barneveld 2010

Nadat ik me vorig jaar heb bescheurd om de naam van deze loop en het niet kon laten hier een hilarisch verslag over te schrijven, had ik dit jaar wel weer zin in om als een kip zonder kop door Barneveld te gaan rennen tijdens de Kippenen. De voorspellingen gaven aan dat het weer een gezellig middag op het Raadhuisplein zou gaan worden onder een warm zonnetje. Mooi!!

Ongeveer een uur voor de start kwam ik aan, waar ik direct Rinus tegen het lijf liep, die de halve marathon zou gaan lopen, nadat hij net uit de nachtdienst kwam. Zou er niet aan moeten denken! Ook haas Andre van vorig jaar was weer van de partij. Hij zou weer de halve marathon lopen. Benieuwd of we weer bij elkaar zouden lopen, of dat we toch een ander tempo hadden.
Ik ging voor de 10,5 km. Vorig jaar ook gedaan en het parcours beviel me wel. Daarnaast wilde ik mezelf niet over de kop gaan lopen met de Breakfastrun op 30 april in de planning. Daar wil ik mijn pr op de 10 km gaan verbeteren.
Ook Rik kwam aan en na het nodige geklets en foto’s maken, maakten we ons langzaam op voor de start.
Echt een warming up heb ik niet gedaan. De temperatuur was behoorlijk hoog en ik zou niet te hard van start gaan.

Klokslag 2 uur werden we weggeschoten. Door de winkelstraten van Barneveld ging het richting het buitengebied. Daar splitste de 5 km zich af van de rest. Hier lag ik 3e vrouw, maar aan de manier van lopen te zien zou de 1e vrouw voor de halve marathon gaan. Ondertussen kwam Andre langszij. Hij liep toch een heel wat ander tempo en dus bleef het bij een groet en vervolgde ik in mijn eigen tempo de weg. De vrouw vlak voor me liep niet verder dan 30 meter op me uit. Doel was om hier bij te blijven en ontspannen te blijven lopen. Nu rustig aan betekent voor mij meer kracht in een eventuele eindsprint. Maar dat bleek niet nodig. Bij de waterpost op 8 km stopte de vrouw voor me om een banaan te eten. Aha, die gaat dus ook voor de halve! Eeeh… dan lig ik wel behoorlijk voorin in het veld! Ik liep in een mooi groepje, er was weinig wind, en de temperatuur was dan wel redelijk hoog, maar niet onaangenaam.
We bereikten de bebouwde kom van Barneveld weer en liepen uit de wind. Met nog een kilometer te gaan ben ik iets gaan versnellen. De laatste bochten door de winkelstraten, nog wat fietsers en kinderwagens ontwijken en daar was de finish in zicht. Met een uitgebreide delegatie van familie langs de kant kwam ik met een brede smile over de finish. Ik was inderdaad 1e geworden! En met een tijd van 47.20 50 seconden sneller dan vorig jaar. Lekker ontspannen gelopen, geeft een goed gevoel voor de 10 km met Koninginnedag!

Ondertussen was Rik allang binnen in een 2e tijd op de 10,5 km. Ook Martine van LGAS had op de 5 km een 2e plek gelopen. Rinus kwam in een mooie tijd van 1.38.10 over de finish (noemt ie rustig aan…). De tap werd dus snel open getrokken om onze prestaties te vieren, plus het feit dat Rik op de dag af zichzelf nu 4 jaar “een hardloper” mag noemen.
Met een stralend zonnetje ging de tijd sneller dan verwacht. Om half 5 begon de prijsuitreiking en mocht ik mijn gouden kip in ontvangst nemen.

Weer een erg geslaagde dag. Mooi weer, perfecte organisatie, mooie route, gezellige mensen en bier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!