Wedstrijd

Laatste km’s in de kou!

Hehe, deze week gelukkig weer wat meer gelopen. Met de kuiten gaat het de goede kant op, al voelde ik ze wel met de LGAS trainingen op de harde ondergrond. Maar lang niet zo erg als het de afgelopen weken was en met wat zelf freubelen verwacht ik er geen problemen meer mee.

Op dit moment staat alles in het teken van Zuid-Afrika, waar ik woensdag heen vlieg. Na een krappe 3 dagen acclimatiseren sta ik dan zondag aan de start van de halve marathon van de Peninsula marathon. Een tijd heb ik niet in mijn hoofd. Ik denk dat ik met het enorme klimaatverschil en de starttijd al voldoende moeite heb!
Ik weet eigenlijk niet hoe ik me op deze halve marathon voor moet bereiden, omdat ik totaal geen idee heb hoe het lopen in Kaapstad aan zal voelen. Normaal kan ik goed tegen warmte, maar is de overgang van -4 graden naar +30 graden en > niet te veel van het goede? Dan nog eens de kuiten, die de laatste weken erg dwars hebben gezeten. De starttijd om 6.00 uur… een tijd dat ik normaal gesproken nog op 1 oor lig. Nu zal ik rond 3 uur ’s nachts mijn bed uit moeten om enigszins wakker aan de start te staan. Ook heb ik geen idee hoe mijn lichaan na zo’n reis en omschakeling om zal gaan met voeding en energie. Ik neem maar wat voedingsmiddelen mee die ik gewend ben, evenals vloeibare koolhydraten voor onderweg. Ik ben ’s ochtends geen grote eter en al helemaal niet om 4 uur ’s nachts! De bidon zit ook al in de koffer, al zijn er waterposten om de 3 km. Ik zal ze nodig hebben in die warmte. En als laatste punt wil ik deze halve marathon gebruiken om langzame kilometers te maken ter voorbereiding op de marathon 14 juni in Amersfoort. Maar met langzaam zal ik gezien de omstandigheden weinig moeite hebben.

Naast de Peninsula heb ik op 28 februari de Koeberg 15 km in de planning staan. En ondertussen heb ik ook contacten met een lokale atletiekvereniging in Kaapstad, waar ik mee kan trainen. Ben zelfs geïnviteerd voor de Men’s Health 10 km op 4 maart op Sea Point! Op ongeveer 15 minuten lopen van mijn appartement vandaan. Men kan zeggen wat ie wil, maar internet is toch wel een heel leuke manier om met mensen in contact te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!