Wedstrijd

Lenteloop 2010

Ik hou van spontane acties. Dus toen trainingsmaatje Alwin me uitnodigde om mee te lopen met de 13 km van de Lenteloop in Eerbeek bedankte ik… Totdat ik er vrijdagmiddag achter kwam dat ze naast een 13 km ook andere afstanden hebben, onder andere de 3 km. Kijk, daar kan ik nu wat mee. Komende maand staan er al wat wedstrijden in de planning, dus lange afstanden wil ik nu niet nog meer inplannen, maar zo’n 3 km kan wel. En aangezien dit de eerste 3 km ever is die ik zou lopen, betekent dat meteen een pr. Betekent dus dat als ik 30 maart mijn eerste 3000m op de baan ga lopen ik ook weer een leuke uitdaging heb: pr verbeteren!

Dus de wekker ging zondagochtend vroeg af. Niet met de gekste voorbereidingen bezig geweest, dus na een ontbijtje de auto in richting Eerbeek. Alwin had al aangegeven dat het een enorm relaxt gebeuren is, dus waarom mezelf druk maken? En een relaxt gebeuren was het zeker. Rond 9.45 kwam ik het terrein op, waar de poffertjeskraam de eerste berg poffers opleverde en er een mist van poedersuiker presenteerde, de tap zijn werk deed (al zag ik de mensen eerst nog aan de koffie staan), de muziek al knetterhard aanstond, het startpistool werd getest en de dixies nog redelijk fris waren. Het inschrijfbureau begon vol te lopen en met startnummer en herinneringsvaantje was ik er klaar voor en ging ik warmlopen een stuk het parcours op. De eerste 600 meter ging over verharde weg, waarna afgebogen werd het bos in. En daar zou de pret gaan beginnen: wat een baggerbende! Heerlijk!!

Alwin was ondertussen ook gearriveerd en was getuige van een knettersnelle start. Man wat ging dit hard van start, maar ik zat wel in de kopgroep van ongeveer 9 man en vrouw.
Al binnen de eerste paar 100 meter moesten er een paar zich af laten zakken. Ik lag 2e vrouw en zag het gat met de kopgroep groter worden, maar met de 1e vrouw kleiner. Het bos in door de modder, spekglad! Dat wordt dus oppassen geblazen. Binnen 1 km had ik de 1e vrouw ingehaald en lag ik ongeveer 8e overall. Een top10 plek overall was mijn doel, want gelet op de tijden van 2009 moest dat zeker haalbaar zijn. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat ook een parcours van 3 km erg zwaar kan zijn. Enorm veel modderpoelen waar je echt niet doorheen moest racen, want dat resulteerde in slippartijen. Springen, uitwijken, veel bochten in het parcours om van de pukkels en boomwortels nog maar niet te spreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was hard werken om het tempo hoog te houden. De vrouw achter me hoorde ik niet meer en de voorsprong was groot genoeg om veiligheid voor alles te kiezen en het tempo ging iets omlaag.
In een tijd van 13 rond finishte ik als 1e vrouw en 7e overall. Tijd precies wat ik gehoopt (onder de 13). Vertrouwen voor de 3000m op de baan is er maar of dat een ronde 12 minuten gaat worden?

In afwachting van de start van de 13 km en navraag of er nu wel of geen prijsuitreiking was (de organisatie wist het zelf ook even niet meer) werd er wat afgekletst. Enorm leuke sfeer hier in Eerbeek!! Ondertussen was het ook behoorlijk druk geworden. Alwin stond klaar om weggeschoten te worden voor de 13 km. Ook op weg naar een pr. Doel: 12 minuten er af lopen (en dat zou lukken: 59.10, top!!).
En ook de prijsuitreiking was er, al had de organisatie dit andere jaren geloof ik iets anders gepland (iemand was nu vergeten de bekers te bestellen…). Met een mooie bos bloemen en een prosecco kon ik tevreden (maar niet moe… die 3 km is ook een afstand van niets eigenlijk…) huiswaarts keren.

De Lenteloop in Eerbeek is er 1 die ik graag vaker loop. Een loop die georganiseerd wordt door de plaatselijke rotaryclub en waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. In 2010 is het goede doel de stichting Hoofd Hals Kanker Indonesië.
Ik ken maar weinig lopen waar de mensen zo vriendelijk zijn en de sfeer zo relaxed is. Waar er nog veel geld overblijft om te doneren aan een goed doel. En waar geen wachtrijen zijn voor de plees! I’ll be back!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!