Wedstrijd

Linschotenloop

Soms heb ik van die plotselinge invallen. Dan haal ik me iets in mijn hoofd en dat moet dan koste wat kost uitgevoerd worden. De Adventurerun van vorig weekend heeft totaal geen sporen nagelaten en dus besloot ik halverwege de week om de 5,3 km in Linschoten te gaan lopen. Mits de verkoudheid wat meer onder controle was.

Vrijdagavond zat ik nog flink te twijfelen: gewoon gaan trainen bij LGAS of 5 km knallen? Het werd het laatste. Op tijd ging ik richting Linschoten waar ik me inschreef en al snel veel bekenden tegen kwam van LGAS, Altis en twitter. De keuze om hier te gaan lopen was niet helemaal op toeval berust, wetende dat het hier altijd een gezellige boel is! Een paar jaar terug liep ik hier nog met de camera van John te fotograferen bij -7 graden. Vandaag liet het weer zich echter van een andere kant zien… Dachten we dat gisteren de wereld zou vergaan, vandaag leken we wel te verzuipen in een zondvloed! Het kwam met bakken uit de lucht!
Dus met inlopen werd zo lang mogelijk gewacht, om lekker warm binnen te kunnen blijven en te kletsen. Maar uiteindelijk moest ik naar buiten in mijn vuilniszak. Dit keer liet ik me niet verrassen en stond ik vooraan in het startvak. Geen oordoptutten in de buurt, maar wel snelle loopsters van URT. Podium zou er waarschijnlijk niet inzitten.

Een soepele start en op weg waren we. Dit keer stak ik de 5 km anders in dan de Adventurerun: hard van start, positie kiezen en vasthouden. Makkelijker gezegd dan gedaan, want toen we buiten Linschoten liepen en ongeveer 2 kilometer onderweg waren draaiden we pal op de wind. En ja hoor, ik liep weer eens alleen! Tot aan de 4 kilometer was het wind, wind en wind. En regen. Het tempo kon ik met de tegenwind niet vasthouden, maar bij de laatste draai terug naar het dorp ging het tempo toch nog wat omhoog. In een tijd van 22.57 kwam ik over de finish. En daar ben ik heel tevreden mee. De dames 3 tot en met 6 zaten binnen de 40 seconden van elkaar!

 

En vanaf de finish ging het in een noodgang richting kleedkamers waar ik als eerst en enige een heerlijk nog warme douche! En vanaf dat moment kon ik heerlijk relaxen in de sporthal waar alle lopers zeiknat binnen kwamen en ik de conversatie met John onverstoorbaar voortzette. Supergezellig boel! Next year?

 

 

 

 

 

6 reacties

  • Andrea

   Ben op Ameland ook niet voluit gegaan vanwege de verkoudheid en slechte nachtrust. Nu nog niet optimaal en veel wind, dus er valt nog meer te winnen 😀

 • John

  In Linschoten is het altijd een leuk weerzien van bekenden, zo ook dit jaar. Super gelopen en een mooie klassering.
  Jammer dat je niet mee kon, gelukkig hebben we ruim de tijd gehad om bij te praten. We zien elkaar snel weer.

  • Andrea

   Zeker jammer dat ik niet mee kon naar de afterparty. Weet nog van een paar jaar terug dat je hele huis vol zat!! Zie je de 5e!! 😀

 • Runninghans

  Het is een kunst om wind te vermijden met medelopers in de buurt. dat lukt niet altijd Mooie prestatie van jou. Leuk je weer eens in real te zien.

  • Andrea

   Inderdaad een kunst en zeker als niemand je tempo loopt. We liepen de staart in van de 10km dus je kon nog iets van groepje naar groepje lopen, maar het blijft dan toch te veel vechten tegen de wind. Wat is jouw volgende loopje?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!