Wedstrijd

NIKE – The Weather Warriors

Never.Stop.Running. Deze slogan van Nike kwam donderdag wel heel erg tot leven in Amsterdam.
Dinsdagavond op twitter een bericht van trainer Hardloper of ik mee wilde doen met The Weather Warriors. Met wat? Eh ja, doe maar, leuk! Ben wel in voor iets mafs. Geen idee waar ik me in stortte dus eerst maar es ff googlen, Run2day site Amsterdam bezoeken. En hoe vet! Dit wil ik zeker niet missen! Ook nog eens goed in te passen met mijn werk, dus ik blij.

Donderdagavond om 19.30 uur verzamelen in het Runners House van Run2Day Amsterdam. Daar kregen 13 teams van ieder 5 leden hun Nike stormgear aangemeten. Samen met Hardloper, Sportsjuckie, Frank en Joost vormden wij het team Never.Stop.Amersfoort.
De 5 targets werden ons bekend gemaakt. Doel: zo snel mogelijk alle 5 de targets bezoeken en er mee op de foto, zonder geflashed te worden door de flashrunners. De route bepaalde je zelf.
Als 12e team startten we voor onze missie. Eerst op weg naar de Havenstraat. We doken vanaf de Overtoom het Vondelpark in, 5 breed over het pad, oren gespitst en ogen wijd open. Het was even zoeken maar via een sneaky weggetje kwamen we bij ons 1e target. Dichtbij was het Olympisch Stadion, waar het 2e target was en waar we met 3 teams tegelijk waren. Om de flashrunners te ontwijken dachten we heel slim een omweggetje te nemen richting het Lyceum, het 3e target. Geen kip te zien, maar de adrenaline schoot door je lijf, iedere keer als je iemand ziet lopen. Stoepje op, stoepje af, zigzaggend door het verkeer, slingerend langs elkaar heen. Het 4e target was het Leidseplein. Wat een drukte. Heel voorzichtig zochten we het Leidseplein af op zoek naar Leonie bij het target. Gevonden! Snelle hug, foto en door! Wees ze ons nu expres in de armen van een flashrunner? Via de promenade wilden we doorsteken naar het Vondelpark, maar een in een knaloranje jack persoon probeerde zich wel heel opvallend achter een lantaarnpaal te verschansen. Shit! Rennen!! Vol gas schoten we de andere kant op, volle sprint de weg over, tussen het verkeer door, bocht naar links, sprinten! Verdorie die flasher was snel! Hij had onze achterste loper, Joost in een onmisbaar megareflecterend jasje, al te pakken. Sjips, straftijd. Om hem niet nogmaals tegen te komen zijn we met een omweg 5 breed over de PC Hooftlaan naar de Vondelbrug gerend waar het 5e target was. En vanaf daar konden we weer richting het Runners House. Na 9,6 km en 58 minuten waren we weer binnen. Als laatste team, maar goed we waren ook als een na laatste gestart. Door ons tactiek van omweggetjes hadden we alleen wel de allerlangste afstand afgelegd, dus ook de langzaamste tijd. De winnaar was 2 km sneller! Boeien! We hebben een supergave sightseeing door Amsterdam gedaan. En de kuiten behoorlijk op de proef gesteld. Met een tempo van 4.30-5.00 min/km lag het tempo voor een duurloop lekker hoog. Maar of dit nou zo slim was met de Horaloop 2 dagen later… Wat een rush allemaal niet met je doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!