Wedstrijd

NK Veldloop gemeenten 2011

Aan het begin van het jaar was ik er niet zeker van of ik wel tijdig hersteld zou zijn om deel te kunnen nemen aan het NK Veldloop gemeenten. Gelukkig werd en wordt de belastbaarheid steeds beter! Oftewel, ik loop gewoon als van ouds de 9 km. De eerste keer dat ik die afstand zonder rustminuutjes tussendoor zal lopen, dus toch best een beetje spannend of het allemaal wel goed zou gaan.

Dit jaar was Lelystad aan de beurt om de Nederlandse ambtenaren eens te laten zweten! En met de rol als coördinator toog ik al vroeg richting sportcentrum De Koploper om de startnummers voor de gemeente Hollands Kroon op te halen. Hollands watte? Jep, das een nieuwe gemeente per 1-1-2012 en om de naam te promoten voor de 4 fusiegemeenten liepen wij dus onder de nieuwe naam! En die naam moest op de kaart. En het podium. Dat was het doel voor vandaag. Na vorig jaar 1e te zijn geworden moest ik dit jaar toch wel op het podium kunnen eindigen… Of ben ik nou wat te streberig met nog herstellend te zijn van een blessure?

Al snel waren de startnummers uitgedeeld en gingen de eerste lopers op de 6 km van start. Begon de dag in de dichte mist, het begon nu goed open te trekken. Sterker nog, het werd hartstikke lekker! Wat een verschil met windkracht 8/9 van vorig jaar.
Er werd ingelopen en prompt kreeg ik een microfoon onder mijn neus geduwd van de lokale radio.

Grappig interviewtje en blij dat het de radio was. Powned liep namelijk ook rond. Met hun altijd oninteressante en domme commentaar werd er ’s avonds een geweldige reportage uitgezonden.
Om 12 uur mocht ik met 3 andere collega’s starten voor de 9 km. Een mooie plek in het wedstrijdvak en na een woord van de burgemeester van Lelystad werden we weggeschoten. De eerste paar 100 m gingen over asfalt en het tempo lag hoog. Te hoog en daar werd ik voor afgestraft toen we een zandpad op gingen. Leek wel of ik stil viel. En het lullige was dat dit stuk nog een 2e keer getrotseerd moest worden. De 9 km bestond namelijk uit een ronde van 3 gevolgd door een ronde van 6 km.
Werd er gemeld dat er toch best een wel heuvels waren op de bodem van de zee, het was een pukkeltje vergeleken bij de Amerongse “bergen”. Bij 5,5 km ging het plots omhoog, net zo snel weer naar beneden, een trapje op en… niets…

Al vanaf de start liep er een vrouw voor me waar ik maar niet dichter naar toe kwam. Maar het gat werd ook niet groter. Constant liep ik op een 6e positie. Niet voldoende voor het podium was ik bang, want de dames zagen er toch vrij jong uit (we liepen met 3 categorieën tegelijk). Ongeveer 1,5 km voor de finish veranderde mijn uitzicht. Er liep in ene een andere vrouw voor me, die was dus ingehaald… En ik kwam ook al aardig dicht in haar buurt. Bleek de route toch iets korter dan gedacht: de atletiekbaan was al in zicht. Maar misschien ook mijn voordeel.

Het gaatje werd dicht gelopen en de laatste 100m zette ik een sprint in en kwam langszij. Maar daar had ze geen zin in dus zette zij ook aan, tandje er bij dus en ik pakte in de laatste 50 m toch nog 2 seconden op haar. Ik ben het nog niet verleerd!

In het algemeen klassement eindigde ik als 10e en in mijn categorie als 2e!
De prijsuitreiking volgde vrij vlot nadat ook de 2e groep van de 9 km gelopen had. Dit jaar een mooie plaquette. Die krijgt een mooi plaatsje!

De rest van de dag werden collega’s, oud-collega’s en loopmaatjes aangemoedigd in de zon. En ook een collega op de 12 km viel in de prijzen met een 3e plek! Doel om Hollands Kroon op de kaart te zetten was geslaagd.
”s Avonds at ik met loopmaatjes Alwin en Petra in de bowling-grill naast De Koploper.
Een fantastisch laagdrempelig loopevenement met een geweldige sfeer. Ok, de zon had hier ook deel in, maar de organisatie was prima in orde door de gemeente Lelystad! Lelystad: bedankt!!

O ja! De route!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!