Wedstrijd

Op vakantie… en dan?

Wat is er leuker dan een vakantie plannen?? Juist ja, op zoek gaan naar leuke hardloopwedstrijden op je verblijfplaats!

Zo ben ik nu druk bezig met het plannen van een vakantie naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Nou ja vakantie… niet echt eigenlijk. Ik heb een druk programma. Zo ga ik 4 weken (3-4 dagen per week) vrijwilligerswerk doen voor het Medical Knowlegde Institute. Daarnaast dien ik voor mijn opdrachtgever 1 dag per week bereikbaar te zijn, dus de laptop gaat mee. En dan hardlopen. De halve marathon in Utrecht komt dichterbij, evenals de marathon in Amsterdam. Dus er moeten kilometers gemaakt worden. De schoenen worden zeker niet vergeten, maar de twijfel is groot om alleen rond te gaan dwalen in Kaapstad. Dus… op zoek naar een runners’ guide in Zuid-Afrika… en gevonden!! Met google natuurlijk. Sorry voor de extra dioxide uitstoot…
Op www.runnersguide.co.za staat een handig overzicht van allerlei loopjes in Zuid-Afrika, onderverdeeld naar provincie. En laten dat er best veel zijn!

Een overzicht van lopen die hoog op mijn verlanglijstje staan xe9n ook nog eens in de buurt zijn (althans, als ik daar zit dus):
22-02-2009: Powerade Peninsula Half Marathon (!)
25-03-2009: Gino’s 10 km Nite
28-02-2009: Go Red Ladies Mile, 8 km
04-03-2009: Men’s Health Lighthouse, 10 km
14-03-2009: Muldersvlei Vineyard Run 10 km (!!!!!!!!) (–> met gratis wijnproeverij namelijk)
15-03-2009: UCT’ Women’s memorial race, 10 km

…. Ok, misschien is dit een beetje too much… Maar, kiezen kan altijd nog!
Wat trouwens opvalt: bij bijna iedere loop krijgen alle lopers een medaille. Nu is dat niet zo bijzonder, maar de verdeling tussen goud, zilver en brons is dat wel. Vaak krijgen de eerste x lopers een gouden medaille, de volgende xx een zilveren, en alle overigen een bronzen. Dus zeeeeeeeeeer waarschijnlijk kom ik wel met een paar medailles thuis! TOP!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!