Wedstrijd

Overwinning op Heuvelrugloop

Dit jaar werd al weer voor de 8e keer de Heuvelrugloop georganiseerd en van de week kwam ik er achter dat ik iedere editie op het podium heb gestaan. Dat moest ik van mezelf dit jaar ook maar weer doen. Dat het niet gemakkelijk zou gaan was ik zaterdags overdag al achter gekomen. Een vermoeiende week achter de rug, slecht geslapen, een sessie bij de manueel therapeut, een beginnende slijmbeursontsteking in de heup en de trainingsomvang en wedstrijden van de afgelopen weken zijn niet in de koude kleren gaan zitten. Mijn benen voelden aan als elastiekjes. De omstandigheden waren ’s avonds ook niet gemakkelijk. Het was best benauwd en er stond een flinke wind. Nu loop je grotendeels wel beschut door een bos, maar de stukken waar je de beschutting niet hebt, liep je natuurlijk weer net recht tegen de wind in.

[heading size=4 style=underline]Niet fijn[/heading]De Heuvelrugloop in Maarn is altijd een samenscholing van bekenden van LGAS, de sportschool en de regio. Maar ook dit jaar stonden er weer een paar buitenlandse deelnemers aan de start. Om 19.00 startten eerste de 10 kilometer en halve marathonlopers. 10 minuten later was het onze beurt. We stonden mooi vooraan en dit keer waren de kinderen gesommeerd om vooral niet voorin in het startvak te gaan staan. Dank daarvoor, want dat scheelt weer wat linke situaties. Mits ik de juiste kant op ga…
1DSC04934
De eerste kilometer hadden we flink wat wind om de oren waaien en o wat liep ik ongelooflijk niet soepel. De tijden waren ook niet om over naar huis te schrijven. De eerste ging in een moeizame 4.00 en de 2e in 4.16 (!) min/km! Daarna heb ik niet meer naar de tussentijden gekeken. Het liep nog steeds niet lekker, de wind bleef constant tegen waaien. Enige lichtpuntje was een jongen die ik in de rug liep en met wie ik op ben gelopen naar de finish. Toen we langs een paar supporters kwamen en mijn positie (2e vrouw) werd doorgegeven begon hij me aan te moedigen!
Hij: Lig je 2e? Goed man, vasthouden die positie he!
Dus ik zei: als jij me naar de finish haast komt het helemaal goed!
Zo leuk! En zo werd ik door mijn persoonlijke haas bij de finish afgeleverd. Mijn eindtijd was niet zo bijzonder, 17.13 minuten. Overigens wel weer ietsje sneller dan vorig jaar, maar mijn streven van 16.55 minuten had ik ’s middags al laten varen. Ik finishte achter Carlien, die in een andere categorie viel en werd dus 1e in mijn categorie.

[heading size=4 style=underline]Feestje[/heading]Na de finish kon ik mijn loopmaatjes op de verschillende afstanden binnen zien komen en begon het eindfeest al los te barsten. Het plein stond goed gevuld tijdens de prijsuitreiking en samen met Andra en Hester stond ik op het podium voor de 4,2 kilometer onder de 35 jaar.
IMAG2044En nog meer LGAS lopers stonden op het podium op de verschillende afstanden. Na een snackbarstop werd de tap geïnspecteerd en begon het echte nafeesten op het plein met loopmaatjes, supporters en vrienden pas echt. Jammer genoeg was de temperatuur toch een stuk gedaald en de wind maakte het nog wat kouder. Toch maar naar huis dan maar. Ondanks mijn eigen tegenvallende gestel weer een geslaagde Heuvelrugloop, met dank aan de organisatie! Volgend jaar sta ik er weer!

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!