Wedstrijd

Q-day nervous breakdown

Morgen is het Koninginnedag. En ik ben zenuwachtig… Niet voor de troonswisseling, maar voor wat komen gaat… Een wekker om 3.30 uur, een laatste glas bietensap en dan om 6.15 uur starten bij de Breakfastrun in Hendrik-Ido-Ambacht. Het lijkt wel of het vandaag al wedstrijddag is!

[heading size=4 style=underline]Why, tell me why…[/heading]Ik heb mijn kilometers naar het toilet in ieder geval al weer in de benen zitten. Why… why…?? WHY!!!?? Nouhou… Ik moet en zal morgen een pr gaan lopen. Het parcours van de Breakfastrun is door Atletiekunie geijkt, behoorlijk vlak en door de vroege starttijd zijn de weersomstandigheden meestal ideaal om een pr te kunnen lopen: geen wind, lage temperatuur, goede luchtvochtigheid. Je hoeft het alleen nog maar te doen! Dat deed ik op dit parcours al 2 keer eerder op de 10 kilometer. In 2009 liep ik een pr en die bleef staan tot vorig jaar. Toen verbeterde ik mijn pr hier met een minuut en dat onder bijzondere omstandigheden. Een paar dagen eerder overleed namelijk mijn opa…

[heading size=4 style=underline]Loopneus[/heading]Dus dit jaar heb ik weer mijn zinnen gezet op een pr. Ik ben er nog niet over uit of het de 5 of de 10 kilometer gaat worden. Dat laat ik van de omstandigheden morgenochtend afhangen. En naast weersomstandigheden speelt ook een fikse neusverkoudheid mee. Nu bleek tijdens de Kippenren al dat ik niet in een 100% topconditie hoef te zijn om ontspannen zo rond mijn pr-tijd te lopen, een paar dagen eerder had ik koorts. Ik voel me nu fitter dan tijdens de Kippenren, sterker in ieder geval. Mijn benen moeten morgen lopen en toevallig loopt mijn neus dan lekker mee, zullen we maar zeggen…

[heading size=4 style=underline]Laatste loodjes[/heading]Dus vandaag doe ik niet veel. Ik fiets de benen een beetje los op de Tacx, doe nog wat core-oefeningen als ik me verveel, kijk een filmpje, lees een boek en eet. O ja, en drink mijn bietensap. Ook dat begint al weer bijna mijn neus uit te komen… Niet vergeten mijn nagels in een toepasselijke kleur te lakken en mijn outfit voor morgen klaar te leggen. Seems like I’m gonna BOOST it!

2 reacties

  • Elsa

    Ik kan me best voorstellen dat je zenuwachtig bent. Hoe meer je van je PR afsnoept elke keer, hoe lastiger het wordt om het te verbeteren.
    Je slaapt nu vast al, maar heel veel succes morgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!