Wedstrijd

Safari Run

Of ik er al klaar voor was? Daar was ik vooraf nog niet zo zeker van. De hele maand loop ik al ver onder mijn gemiddelde aantal kilometers. Enerzijds door de enkel eerder deze maand en daarnaast noodzaakte New Dawn me om het 2 weken (voorbereiding en herstel) wat rustiger aan te doen. Zaterdag liep ik nog een heuveltraining. En dan zondag en 5 kilometer crosswedstrijd lopen…?

[heading size=4 style=underline]Safari Run[/heading]In januari was de Safari Run Event of the Month. Niet voor niets. Het leuke van de Safari Run is dat het een kleinschalig loopevenement is met hele diverse niveau’s. Van beginner tot snelle subtopper vind je hier aan de start. Plus, het is een ideaal dagje uit voor gezinnen. Alle deelnemers krijgen een gratis entreebewijs voor het naastgelegen Burgers’ Zoo. Eigenlijk niet alleen ideaal voor gezinnen…. Wij hebben het ook reuze naar ons zin gehad!
De start- en finishlocatie bevond zich buiten het parkeerterrein in het bos. Een kleinschalige opzet met een startboog, kleedtenten en toiletten. Voor de inwendige mens was er een snackkar. De sfeer is bij dergelijke evenementen heel gemoedelijk en ontspannen. Na afloop werd in één van de restaurants in de dierentuin nog een afterparty georganiseerd met prijsuitreiking, eten en drinken.

[heading size=4 style=underline]Wombargse Wombat[/heading]Zondagochtend haalden we eerst onze startnummers op.Vooraf kon je een gekke dierennaam doorgeven. Zo ging ik zondag als Wombargse Wombat door het leven. De dames op de 5 kilometer startten om 11.45 uur en de heren om 12.45 uur. Aan de ene kant fijn, want zo kon ik lekker voorin het veld lopen. Aan de andere kant vind ik het veel minder leuk dan gemengd lopen… Er zijn zo weinig lopers om aan op te trekken, of om in een groepje te lopen.
Safari 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Safari Run[/heading]
Na het nodige inlopen (ai die benen waren zwaar) verplaatste ik me naar het startvakje, waar ik met medeAltijdsporten.nlambassadeur Tessa mooi voorin stond. Maar goed dat ik voorin was gaan staan, want het startvak was heel erg smal.
[0283]Na het startschot was het dan ook even drukken en duwen om een positie te kiezen. Sorry meid, maar mij snijd je niet af, ga zelf maar door die plas heen. Uit het hoogteprofiel van het parcours had ik al kunnen opmaken dat de eerste kilometer vooral stijgen was, daarna 3 kilometer dalen en vlak en de laatste kilometer had weer een stijging. Een pittig parcours over brede paden en de glibberige modder maakte het er niet makkelijker op.
Na de start probeerde ik mijn mooie startpositie veilig te stellen en ging hard mee met de voorste lopers. Vervolgens de klim, waar ze een gat sloegen. Mijn longen gierden. Die meiden gingen dus duidelijk een heel stuk te hard voor me en ik had me zowat opgeblazen. De 2e kilometer was vooral dalen, die ging lekker en ook kilometer 3 kon ik redelijk vast houden. Ondertussen lag ik iets van 8e en had het geen zin om alles uit de kast te halen en mezelf kapot te lopen. Zolang ik deze plek maar kon consolideren. Bij de 4e kilometer begon het weer te glooien en kreeg mijn kilometertijd een tik. Maar ik was er bijna. Langs het parcours zag ik hier en daar iemand staan aanmoedigen: dan kan de finish niet ver meer zijn. De paden werden steeds modderiger en de snelste weg was er dwars doorheen. In de verte hoorde ik de speaker al. Het was nog een bochtje om, door wat mul zand en ik finishte. Geen tijd om over naar huis te schrijven. In 22.11 finishte ik als 7e in mijn categorie. Tja… wat kan ik er van zeggen. Volgens mij stond mijn lijf nog in de herstelmodus. Jammer dan. Tijd voor wat uitlopen!
Safari 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Burgers’ Zoo[/heading]
Dat uitlopen deden we in de dierentuin. De hele middag hebben we rondgeslenterd in de Bush, Desert, Ocean, Safari en het dierenpark zelf. Een complete invasie van hardlopers. De één nog in z’n hardloopkloffie, de ander provisorisch opgefrist bij de auto. Een middagje dierentuin is wel de ultieme manier van uitwandelen en relaxt van je middag genieten. Maar nog voor de afterparty aanvang nam, was ik bekaf. Een beetje voortijdig besloten we dus om toch maar naar huis te gaan. Tja, dat lichaam is de baas he.
Safari 3 Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!