Wedstrijd

Spartan Sprint

Misselijk of niet, die Sprint zou ik hoe dan ook lopen. De tijd die we moesten wachten na de Spartan Super, brachten we door met vooral van de sfeer genieten, ouwehoeren en kijken naar hoe de modder op onze huid opdroogde, zodat we er als verschrompelde poppetjes uit kwamen te zien. Iedere beweging leek steeds meer moeite te kosten.

[heading size=4 style=underline]Burpees b*tich![/heading]Zo rond 13.00 uur maakten we ons klaar om richting het startvak te gaan. Oftewel: voor de zoveelste keer naar het toilet, nog even de tas wegbrengen en het vak in. Dit keer kregen we een rood polsbandje. Samen met een boel Nederlanders startten we na veel AROO’s onze Sprint.
sportograf-64202144_lowresIk zei tegen vriendlief dat hij gewoon moest gaan. Ik pakte een rustig tempo en keek wel hoe het zou gaan. Rustig de eerste kilometer door, die slingerend en klimmend over de motorcrossbaan ging. Omdat het zonnetje flink scheen tussen de wolken was het parcours wat minder modderig geworden op sommige plekken. Mijn buik hield zich eigenlijk redelijk goed, dus zodra we de motorcrossbaan afkwamen besloot ik het tempo ietsje omhoog te gooien. Op het pad met de muurtjes liep ik samen met een andere meid en zij aan zij gingen we over de muurtjes. Gezellig babbelend gingen we door. Tot de (verrekte) evenwichtsbalken. Wéér gleed ik weg en weeeer mocht moest ik 30 burpees doen. Ik was niet de enige, maar schijnbaar is tellen voor velen toch wel heel moeilijk. Denk je dat je een eerlijke race hebt door strengere controle, niet dus. Dus vol gas verder om in ieder geval dat ene scheeltellende mokkel in te halen. De route was maar 6 kilometer dus heel veel tijd om kotsmisselijk te zijn had ik toch niet.

[heading size=4 style=underline]Burp again[/heading]Omdat we nu de lus niet hoefden te lopen, ‘misten’ we de zwaarste obstakels en kwam ik al snel weer rondom het finishterrein. Ondertussen was ik mijn Rat Race buddy Sebastien in de rug gelopen en met z’n tweetjes liepen we op. De slide deed het niet meer en in plaats van naar beneden glijden moesten we naar beneden lopen om in het water te plonzen. Presteer ik het om mijn knie kapot te stoten! Dit keer nailde ik de monkeybars wel!
sportograf-64185227_lowresIk was er zo op gebrand om hier niet weer die stinkburpees te hoeven doen. De woede kwam weer bovendrijven en met een flinke krachtsinspanning kwam ik aan de overkant. Die knie bloedde ondertussen door en veegde ik ongewild af aan de muur, waar ik easy over heen kwam zonder het trapje te gebruiken, terwijl Sebastien bijna strafburpees aan zijn broek kreeg omdat hij juist dat stepje wou gebruiken! Het tijgeren was een keerpunt. Waar ik nog deze Sprint nog redelijk ontspannen zonder al te veel misselijkheid had gelopen, lag ik toch bijna tijdens het tijgeren de boel er uit te gooien. Stukje bij beetje kroop ik verder om helemaal bekaf en misselijk met een wandelgangetje mijn weg te vervolgen. Na het motorcrossparcours en een gladde afdaling gingen Sebastien en ik weer over in looppas en het voelde redelijk ok. Zelfs zo ok, dat we het tempo wat opvoerden. Dat ging voor Sebastien niet fijn, die kramp kreeg, maar er op stond dat ik door liep. Eigenlijk ging dit best lekker. Ik liep in de rug van Super Spartans, haalde ze keihard in zonder moeite. De zandzak was een eitje en de lange valsplatte klim die er volgde legde ik af zonder te burpen en te stoppen. Het ging lekker! Afslag naar links, een steile afdaling. Een hele leuke afdaling. Een wandelende Super voorbij, ze schrok zich rot. Nog meer mensen voorbij. Eindelijk was ik in mijn element en ging het lekker. Hoooo, dat was te enthousiast! Noodrem… burp… en verder.

[heading size=4 style=underline]Reddende ‘engel'[/heading]Die Sprint ging naar mijn idee veel te snel voorbij. Een 6 kilometer ben ik niet gewend, evenals de lage moeilijkheidsgraad van de obstakels. Ik moest weer met een speer gooien. Terwijl de meute lag te creperen van de burpees, smeet ik weer raak! BAM! Band slepen, eitje. Bij de modderpoel moest ik een gozer aanduwen die me niet snel genoeg ging, terwijl ik bij het touwklimmen een helpende hand moest uitsteken. De vrijwilliger had schijnbaar niet in de gaten dat het meisje in het touw volledig verkrampt was en enorme angst had om naar beneden te komen. Ik ving haar (letterlijk) in tranen (zij dus) op, om vervolgens zelf het touw in te sprinten en die gozer stond maar met grote ogen te kijken. Glibberend de motorcrossbaan naar beneden, rollend onder het prikkeldraad door.
sportograf-64149949_lowresDit keer niet tijgerend, mijn knieën en bil lagen al open, maar rollend. Zo mogelijk nog duizeliger dan tijdens de Super kwam ik overeind om slingerend mijn weg te zoeken naar de container met netten. De steile helling met touw was ik zo over, ik beukte me een weg door de bokszakken en een paar opstoppers op het parcours die hun evenwicht verloren (sorry) en sprong over het fikkie om te finishen. Ok, geen toptijd (what’s new), maaaarrrr ik had lang niet zo veel last van de misselijkheid als tijdens de Super. En nog belangrijker… de hele dag leek mijn been eens te luisteren! Nauwelijks reactie tijdens het lopen! FINALLY! Misschien was dat nog wel de grootste winst van de dag.
sportograf-64202986_lowres
[heading size=4 style=underline]Onmogelijke missie[/heading]Na in de file gestaan te hebben voor drinken, finshershirt en medaille kon ik me bij vriendlief voegen. We hadden nu nog een belangrijke missie… Proberen ons enigszins een beetje schoon te krijgen en dan in een noodvaart naar Eindhoven. Dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan… Uit de kranen kwam niets meer dan modder en dan moet de druk ook wel op de kranen staan. Beteuterd keek ik naar de slang waar nog een druppel modder uitkwam, daarna was het over met de pret. Bij iedereen. Half afgespoeld met modder en gescrubd met de handdoek, dus vooral niet schoon vertrokken we naar Eindhoven. Gelukkig wachtte me daar een heerlijke douche!

Foto’s: Sportograf.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!