Wedstrijd

Trackmeeting Wageningen (2) 2011

Was ik op 20 mei alleen komen kijken op de Trackmeeting in Wageningen, deze vrijdag zou ik zelf weer eens het blauwe tartan op. Met de weersvoorspellingen leken we mazzel te hebben, dus op donderdagavond me nog ingeschreven voor de 800m.

Een voordeel is om op internet te kunnen zien in welke serie je ingedeeld ben, maar dat is voor de voorbereiding misschien ook een nadeel. Met 40 deelnemers op de 800m had ik de 32e opgegeven tijd (2.30). En in 4 series betekende dat de slakkenserie. Op zich niet erg, maar laat ik dan de 2e inschrijftijd hebben achter nummer 31 met 2.23. Kijk das een gat waar je U tegen zegt en waar ik al wat zorgen over had. Tel daarbij op dat op papier ik de 2e tijd zou lopen, oftewel het tempo trekken voor de rest van het veld. Niet echt de ideale omstandigheden voor een pr (onder de 2.30 dus).

Na de start lag ik op de eerste 200m op de 5e positie. Prima, mits de meiden voor mijn neus dat tempo wel vasthouden en niet bij 200m al stil vallen! Met 2 naast elkaar kon ik 2 dingen doen: of in de bocht er voorbij wat extra energie kost, of wachten tot het lange stuk en dan doortrekken. Ik koos voor het laatste maar kreeg vol de wind op de kop. Met een doorkomst op 400m van 1.17 had ik al teveel tijd verloren. Normaal gesproken mijn zwakke stuk tussen de 400 en 600m. Die ging dit keer in 38. Ok, maar te langzaam om nog bij mijn pr in de buurt te komen. De laatste 100m weer de wind volle bak tegen en met nog een laatste eindsprint klokte ik 2.34.66. Shit… Das nie goe he!

Gelukkig komen er nog meer 800m dit seizoen aan, realiseer ik me donders goed dat dit pas de 2e dit seizoen is en dat ik nog geen zuurstofschuld trainingen gedaan heb. Ik heb in ieder geval weer wat geleerd: tempo stokt, dan direct er voorbij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!