Wedstrijd

Utrecht Track Meeting (2) 2010

Ik heb de smaak te pakken! En dus mijn 2e mila-“wedstrijd” deze week gelopen.
Dit was de 2e avond van de Utrecht Track Meeting. De eerste avond ben ik niet geweest en daar had ik al meteen spijt van. Dit is niet zo maar even een instuif, dit was eerder een happening!
Het was behoorlijk druk op de baan, een aantal bekenden, lekker zonnetje, mooie temperatuur en de wind ging later op de avond liggen. En aangezien de snelste series eerst liepen had ik daar in de slakkenserie alleen maar profijt van.

Door de belangstelling liep de chronoloog behoorlijk uit. Er waren alleen al 11 series op de 100m, gevolgd door 9 series op de 800m. Ongeveer een half uur later dan de planning stond ik in de 9e serie in de bijna vertrouwde buitenste baan. Niet mijn favoriete startpositie, maar er zaten behoorlijk wat snelle atleten in de serie, waardoor ik niet blindelings aan het tempo liep te trekken, maar lekker kon volgen.
Doel was weer om vlak te gaan lopen in 2.40. Trainer Albert stond op het 200m punt te klokken. De opening ging voor de verandering (NOT) weer es in 38. Dat is te sneheeeel! Doorkomst op de 400m ging in 1.17 (200m in 40 sec), kijk dat is het schema! Volgende 200m weer in 40 seconden. Ik begin het te leren!! Beentjes wel wat aan de moeie kant. De laatste 200m kon ik een gaatje met 2 meiden voor me redelijk dichtlopen en ik kon er op, er over en door! De laatste 100m nog flink wat over om een eindsprint in te zetten. En de klok? Die bleef steken op 2.40.17. Pofferdikkie, was dat niet mijn doel? In de laatste 200m nog wel 2 seconden verloren op mijn vlakke schema, maar doel toch redelijk goed benaderd! Wordt het nu tijd om het tempo verder op te schroeven?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!