Wedstrijd

Utregse Meidenloop 2011

Het herstel na de Heuvelrugloop in Maarn verliep perfect, dus de kogel was al snel door de kerk. Ik loop mee met de meidenloop. O jee…. ik tussen al die vrouwen, een heksenketel, een kippenhok, gillende huisvrouwen… Hoe kom ik daar nou op?
Vorige week vroeg Ellen me of ik voor het bedrijventeam van Runnersworld Utrecht mee wilde lopen. Vanwege een uitvalster was er een plekje. Omgedoopt tot “Linda” werd ik ingedeeld in het 5 km team 2. In totaal liepen er 2 teams mee op de 5 km (waarvan een hele snelle) en 1 team op de 10 km (ook een snelle). Er werden in ieder geval 2 podiumplekken verwacht.

Nadat we allemaal aanwezig waren en de shirtjes van Aart Stigter hadden ontvangen werd na de nodige lol begonnen we met wat inlopen.
Het weer zat niet erg mee, miezerig en toch ook benauwd. En met de geplaveide straten met veel bochten in de binnenstad van Utrecht was het een pittig parcours. Maar Nesrine en ik kon dat niets schelen met onze mooie gepimpte nagels.

Met mijn tempoproblemen van vorige week nog vers in het geheugen wilde ik nu vooral vlak gaan lopen. Gelet op de omstandigheden leek een eindtijd van 23 minuten wel reëel al wilde ik niet voluit gaan lopen met de training van donderdag nog in de benen.

Op weg naar de start liepen we in een roze vrouwelijke massa… Hier moet ik toch echt even aan wennen hoor! Op het Domplein werd ondertussen een warming up verzorgd en hoste al dat roze heen en weer en op en neer. Wij zochten een plekje bij het hek om snel het startvak in te kunnen. Eenmaal in het startvak stonden we supermooi vooraan, recht voor de doorgang onder de Domtoren.

Het wachten duurde wat lang en ondertussen liepen de elitelopers nog wat heen en weer om warm te blijven. Uiteindelijk het startschot en na wat ellebogenwerk (waarom gaan vrouwen die een eindtijd van +25 minuten lopen in godsnaam vooraan staan???) kreeg ik een mooi plekje te pakken achter een loopster van Triathlon die ik van de baan ken. Doorkomst op de 1e km was in 4.27.

Netjes, nu dit tempo vast houden. Ik ging de loopster voorbij omdat ze wat terugzakte maar vond een andere loopster. De volgende km’s gingen ook weer netjes in 4.25. Met al het publiek langs de grachten en in de straatjes was het supergezellig. “Linda” hoorde ik overal om me heen. O ja… dat ben ik! Toch miste ik hier en daar ook een paar bekenden, of was dat toch concentratie?

De laatste km kwam in zicht, tijd om te kijken wat ik er nog uit kon persen. Mijn “haas” voorbij en richting de loopster ervoor. Nog wat extra aanzetten, er voorbij… hee maar niet weer voorbij mij willen komen he!! Dus nog een knallende eindsprint eruit knallen, want die 16e plek overall geef ik niet meer af! Oftwel, uitermate tevreden met een 16e plek overall, 11e in mijn categorie, maar vooral met mijn tijd van 22.03! Dat had ik gehoopt, maar of dat haalbaar was met deze omstandigheden, daar twijfelde ik toch sterk aan. En toch ontspannen en lekker gelopen. Wat een wereld van verschil met vorige week…
Team 1 was ondertussen al binnen en ook mijn teamgenootjes kwamen binnen, met Ellen op de 2e en Nienke op de 3e plek.
Toch wat stijve kuiten na de training van donderdag en deze toch wel iets grotere inspanning dan verwacht. Agis had een fantastische oplossing: een massagetent! Dus daar dook ik snel even in, toevallig was er nog een plekje vrij en hoppa, de knopen vlogen om me oren!! Leuk dat er dan ook een fotograaf voor je neus staat die precies op dat schrikmoment afdrukt… Ben benieuwd of ik die foto nog ergens online ga zien…

Na de massage was het tijd om de 10 km lopers binnen te halen. Met een lekkere Thaise-curry-met-kokos-soep en een bolletje salami haalden we ons 10 km team binnen waarvan de eerste 3 loopsters op de 3e, 5e en 6e plek binnen kwamen! Nou dat kon niet meer misgaan!

De prijsuitreiking liet nog even op zich wachten en het miezeren was na een korte stop overgegaan in regen. Maar dat maakte de gezelligheid niet minder! Veel twitteraars en bloggers waren aanwezig en de meligheid zat er goed in!
En dan de prijsuitreiking. Met supersnelle dames op de 5 km werd het podium beklommen door Rika El Moukim, Susan Kuijken en Miranda Boonstra. Daarna was het bedrijvenklassement aan de beurt. En Ellen en ik keken elkaar toch even verbaasd aan toen we hoorden dat ons team als 3e was geëindigd!

Helaas was de rest van ons team al naar huis toe. Maar met het andere team op 1 was het toch een nogal zwart onderonsje op het podium! We ontvingen een grote beker, mooie bloemen en een geldprijs. Ook het 10 km team werd zoals verwacht 1e.

Helaas liet het weer ons steeds verder in de steek en gingen we huiswaarts. In tegenstelling tot vorige week nu lekker ontspannen en soepel gelopen. Een tijd waarover ik tevreden ben en een mooie 3e plek in het bedrijvenklassement. Ik geloof dat ik aan het terugkomen ben. En nog redelijk goed ook!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!