Wedstrijd

Wageningen Trackmeeting (1) 2010

De instuif van afgelopen donderdag was goed bevallen. En nadat ik vrijdag eens goed heb nagedacht over mijn doelstellingen, heb ik na de 25 kilometer van zaterdag mijn planning, wedstrijdschema en instelling drastisch omgegooid… Al langere tijd wil ik korte afstanden lopen. Niet gewoon voor de lol, maar ik wil ook wat presteren. Voor mezelf met name. Nu kan ik nog sterk en snel worden op korte afstanden. Dus vanaf heden… (voor velen zal het een schok zijn…) ga ik me toeleggen op de 800 m en mogelijk ook de 400 m.

Een reden dus om snel weer een instuif in te plannen. Wil ik dit jaar nog eens 10 seconden van mijn pr aflopen, dan moet ik meer ervaring op doen. En dat kan alleen door veel, vaak en nog meer 800 m te lopen. Oftewel, mijn agenda staat nu barstensvol instuiven.

En zo ging ik vrijdagavond samen met trainer Albert naar Wageningen waar ik me in had geschreven voor de 800 en 400 m. De laatste vooral als optie om eens te kijken hoe dat is.
Met een vrij hoge temperatuur en veel wind werden eerst de 100 m series gelopen. Ondertussen kon ik inlopen. De voorbereidingen deze week waren niet ideaal (25 km in de benen, krachttraining sinds lange tijd, 1000 liter aarde versjouwen…) en ik zou dan ook absoluut niet weggaan om een pr te lopen, maar juist proberen om vlak te lopen. In Gouda had ik in de 2e ronde een verval van 11 seconden. Dat wilde ik nu voorkomen. Doel: 40 seconden per 200 meter en een eindtijd van 2.40.
Ik startte samen met een andere loper in de 2e baan. Mooie plek met veel overzicht op het deelnemersveld. Maar ook enorm frustrerend om iedereen bij de start voor je weg te zien stuiven en de afstanden lijken alleen maar groter te worden! Hou je in, eigen tempo blijven lopen… Doorkomst op de 200 m in 38 seconden. Net iets te snel. Vervolgens vol tegen de wind in beuken. Ik kon enigszins aansluiting vinden met een loopster voor me. Vlak voor de 400 m kon ik er overheen. Doorkomst in 1.19 (42 seconden). Laatste ronde in en iets aanzetten. Weer een loopster die ik in kon halen. Albert stond nog te klokken bij de 600 m: 40 seconden. Mooi op schema en dat nu vast zien te houden, maar wat voelden die benen zwaar! En ook die wind werkte niet echt mee. Weer 42 seconden en een eindtijd van 2.42.71. Totaal niet buiten adem, wel volle benen… Maar vlak gelopen, doel dus gehaald!

En een heel verstandig besluit: niet gestart op de 400 m. Mijn benen voelden te moe om echt te kunnen knallen. En als ik voor het eerst een 400m ga lopen, wil ik wel meteen een beetje een redelijke tijd op de klok kunnen zetten. Dus geen pr vandaag, wel een tevreden gevoel.

Ondertussen nog gekeken bij de andere afstanden. Hier en daar een paar bekenden, zoals een B-junior van Altis die op de 1500m 15 seconden van haar pr afliep en onder de 5 minuten uit kwam! En erg leerzaam om de loopstijlen van de verschillende lopers te analyseren en de starts te bekijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!