Wedstrijd

Weersverwachting

Het weer kan me eigenlijk nooit echt veel schelen als ik een wedstrijd voor de boeg heb. Als er iets is wat zich niet laat regisseren is het het weer wel! Daarnaast heeft iedereen te maken met dezelfde omstandigheden. Ook trainingen gaan ongeacht het weer altijd door (soms met gemopper, maar toch). Kleding en schoeisel eventueel aanpassen en gaan met die banaan! Naar weersverwachtingen kijk ik eigenlijk alleen om te checken of ik de juiste kleding aan heb.

Maar nu zit ik hem toch een beetje te knijpen… Hoeveel laagjes ik morgen tijdens Mud Masters ook aan ga trekken, ik ga het koud krijgen. IJskoud… en daar zie ik toch een beetje heel erg tegen op… De weersvoorspellingen voor morgen laten zowel op de sites van weer.nl, de KNMI en weeronline.nl toch echt allemaal hetzelfde beeld zien: temperatuur vannacht rond het vriespunt, sneeuwbuien, zaterdag windkracht 5-6 en regen, veel regen. Al is dat laatste nog het minst erg. Op dit moment staat er hier nog ijs op de sloten!

weersverwachting
Zou ik tijdens een normale wedstrijd gewoon een thermoshirtje aantrekken, nu is het een ander verhaal. Er moeten flink wat sloten door gebanjerd worden en als ik terug denk aan de vorige editie waren er sloten diep genoeg om kopje onder te gaan en was zwemmen de enige optie om aan de overkant te komen…Tijdens een normale loopwedstrijd loop je jezelf wel warm, maar omdat we nu sloot in en uit en in en uit moeten ligt onderkoeling als reëel risico op de loer. Laagjes zijn noodzakelijk om enigszins wat warmte vast te houden. Om het nog maar niet te hebben over het na afloop afspoelen onder de brandweerslang en omkleden. Zet de hete thee maar vast klaar!

Ik ben nu bezig mijn tas in te pakken en het lijkt wel of ik een week op vakantie ga in plaats! Thermoshirt en -broek, lange tight, longsleeves, shirtjes, handschoenen, muts, handdoek, warme kleding voor na afloop (nog een set thermokleding mee), vaseline… Mijn ouders zeggen het niet, maar volgens mij maken ze zich toch een beetje zorgen. Zo kwamen ze met een mogelijke oplossing… Wat? Dat volgt vanavond…

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!