Weekly Queeste

Ik ga op vakantie… Weekly Queeste #24

Het is volop vakantieperiode. Misschien ben je al geweest, maar wellicht heb jij jouw welverdiende vrije dagen in een zonovergoten oord nog te goed. Waar je ook heen gaat, je zult er vast over nagedacht hebben of je de loopschoenen mee gaat nemen. In deze Weekly Queeste gaan we op vakantie en nemen we mee…

[heading size=4 style=underline]De Queeste[/heading]Vind jij het ook zo leuk om op vakantie nieuwe hardlooproutes te ontdekken, te lopen in een ander klimaat, andere lopers te ontmoeten en nog een beetje een kleurtje op te lopen ook? Maare….

Ik ga op vakantie, maar wat neem ik mee?

[heading size=4 style=underline]ID[/heading]In Nederland is het al belangrijk om een ID, Safe-ID, of een ander ID-gadget op zak te hebben, maar in het buitenland helemaal! Als er iets gebeurd en je bent niet aanspreekbaar, ben je daar echt anoniem. Vergeet daarom ook niet de contactgegevens van je reisgenoten bij je te dragen, het adres van je verblijf èn een telefoon die niet op roaming staat.

[heading size=4 style=underline]Route[/heading]Niets leukers dan nieuwe hardlooproutes ontdekken, helemaal op vakantie. Maar vlieg niet onbezonnen de natuur in om te verdwalen en nooit meer terug te keren. Weet wel wat je doet. Plan van te voren een route, laat je reisgenoten weten welke route je gaat lopen (mocht je niet op het afgesproken tijdstip terugkeren, dan weten ze in welke omgeving gezocht moet worden) en neem zo nodig een kaartje van de omgeving mee of zet je route in de GPS.

[heading size=4 style=underline]Geld[/heading]Zorg dat je altijd wat contant geld op zak hebt in de valuta van dat land. Een pinpas is handig, maar niet ieder land is net als Nederland van het geplastificeerde geld. Ook niet fijn als je al over je daglimiet heen bent, of bent vergeten je pas ook voor het buitenland te activeren…

[heading size=4 style=underline]Medische verklaring[/heading]Als je in het buitenland gaat deelnemen aan een loopevenement, check dan wat je allemaal nodig hebt. In sommige landen, zoals Frankrijk, is het verplicht een medische verklaring te overleggen anders krijg je je startnummer niet. Ruim van te voren dus even bij de huisarts langs om deze verklaring los te peuteren.

[heading size=4 style=underline]Zonbescherming[/heading]Een zonovergoten vakantie is heerlijk, maar als je wilt sporten houd je beter een paar zaken in acht. Als het overdag erg warm is kun je beter ’s ochtends vroeg of later op de avond gaan lopen. Vergeet je vooral niet in te smeren met een hoge beschermingsfactor èn draag een zonnebril. Beetje weinig haar op de bol? Draag dan ook een pet of buff. Deze nemen meteen het zweet op dat van je hoofd gutst.

[heading size=4 style=underline]Buff[/heading]Ik kan met warm weer echt niet zonder een buff om mijn pols. Ik gebruik hem namelijk om het zweet van mijn gezicht te vegen. En als ik een kraan, waterpomp of beekje tegen kom, kan ik hem ook nat maken, zodat ik de komende kilometers niet alleen het zweet weg veeg, maar ook nog even een lekker verfrissing over mijn gezicht krijg.

[heading size=4 style=underline]Loopspullen[/heading]Duuhh… Maar ook als je niet van plan bent om tijdens je vakantie te gaan sporten, neem voor de zekerheid toch maar een setje en je loopschoenen mee. Je weet maar nooit of je een verloren half uurtje vind, of het op je heupen krijgt. Hou een beetje rekening met het klimaat wat je tegen gaat komen. Wel zo fijn om in een tropisch klimaat.

Wat neem jij mee op vakantie?

[heading size=4 style=underline]Oproep![/heading]Voor mijn Weekly Queeste ben ik altijd op zoek naar vragen. Een queeste in een queeste zeg maar. Heb jij een vraag waar je echt niet uitkomt? Wil je weten hoe je sneller kunt worden op een 5 kilometer, hoe je moet toe trainen naar een halve marathon, wat je nu beter wel en niet kan eten in de ochtend voor een wedstrijd, hoe je je het beste kunt kleden bij diverse weersomstandigheden, of je met een kater wel of niet moet gaan hardlopen, wat je doet tegen startkak, hoe je een push up kunt leren of die verrekte double unders? Stuur dan je vraag in! Geen vraag is te gek of te dom. Voor jou ga ik op zoek naar het antwoord. Jouw vraag wordt mijn queeste en voor jou ga ik door water en vuur. Of modder. Voor het antwoord ga ik de strijd aan, het avontuur tegemoet, of ren ik gillend weg. Wie weet zie jij vervolgens jouw vraag mèt mijn antwoord in woord en beeld (o… ooo…) terug op RunAndreaRun.nl! Stuur je vraag in via het contactformulier met als onderwerp “Queeste” en vergeet je naam en mailadres niet.

Foto: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!