Weekly Queeste

Waar moet je zijn in Berlijn? Weekly Queeste #18

Geen normale Weekly Queeste deze week. We zitten namelijk een weekje in Berlijn en dan gaan we steevast op zoek naar de leukste plekjes, eettentjes, cafeetjes, etc. Voor ons ook iedere keer weer een zoektocht naar nieuwe hotspots, onze eigen Queeste.

[heading size=4 style=underline]De Queeste[/heading]Het voordeel van meerdere keren in Berlijn te zijn geweest, is dat we de toeristische plekjes nu wel kennen en ons nu meer onderdompelen in het Berlijnse leven. Oftewel:

Waar moet ik zijn in Berlijn?

[heading size=4 style=underline]Slapen[/heading]Berlijn moet je ontdekken vanuit de wijken zelf. Omdat de stad niet echt een duidelijk stadscentrum heeft, maar alle wijken hun charme hebben, boeken wij steevast iedere keer een ander appartementje via Airbnb. De keuze is ongelooflijk ruim, voor iedere portemonnee zijn er legio mogelijkheden. We zitten nu in Prenzlauerberg in een ruim appartement, dat ongelooflijk cool is ingericht. Van retro koelkast en radio tot oude ziekenhuiskasten, etc.
10304444_10206942509148366_5647421012569022972_n
[heading size=4 style=underline]Eten[/heading]Vermijd de eetgelegenheden bij toeristische trekpleisters, maar duik de wijk in. In Berlijn wordt door de locals laat gegeten. Je ziet vanzelf waar het druk is, daar moet je zijn!Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Markthalle Neun, waar je echt met een lege maag naar toe moet. Gedurende de zomermaanden zijn er ook regelmatig foodfestivals door heel Berlijn. Echt een aanrader! En in tegenstelling tot Nederland nog redelijk betaalbaar ook!
Toch op de toeristische toer? Dan mag je Curry36, Mustafa en Burgermeister echt niet missen. Stiekem ook onze favorieten.
Is het mooi weer, zorg dan voor een gevulde picknickmand en ga lekker ergens op de vele veldjes aan de Spree zitten, zoals bij Oberbaumbrücke (toeristisch) of Hauptbahnhof.

[heading size=4 style=underline]Boulderen[/heading]Wil je boulderen, dan kun je in Berlijn terecht bij meerdere hallen. Er zijn er een stuk of zes. Maar wil je echt een gave urban locatie, ga dan naar Der Kegel, in Friederichshain. So wie so is dit terrein al fantastisch: een oud industriegebied, waar nu in de hallen verschillende bedrijven, clubs, restaurantjes, etc. gevestigd zijn. Daar staat in het midden een kegelvormige toren, waar je zowel binnen als buiten genoeg bouldermogelijkheden hebt.
RunAndreaRun Der Kegel boulderen
[heading size=4 style=underline]Hardlopen
[/heading]Een hardloper mag niet in Berlijn zijn geweest zonder de loopschoenen aan te trekken. Een rondje Tempelhof is een must. Over de twee kilometer lange startbanen kun je een mooie tempotraining doen. Check anders het stadspark Tiergarten (lopen in het groen), Volkspark Friedrichshain (heuveltraining), de vele (openbaar toegankelijke) atletiekbanen of loop je eigen (halve) marathon door Berlijn. Ondanks de verkeersdrukte is het goed lopen op de stoepen en fietspaden. Meer info? Check dan nog even dit blog. 20K_Berlijn (10 of 16)

[heading size=4 style=underline]Koffie[/heading]Als koffieaddicts zorgen we dat we altijd zelf iets mee hebben om goede koffie mee te zetten, zoals de V60 die we nu mee hebben. Maar in Berlijn zitten toonaangevende koffietentjes, die een bezoekje echt waard zijn. We zitten nu om de hoek van The Barn en No fire no glory. Maar ook Five Elephants (don’t miss the cheesecake!) en Bikini (uitzicht op de Zoölogischer Garten) zijn de moeite waard. We deden al eerder een keer een koffietour, dus check deze link even voor alle mooie adresjes.
11148404_10206942491347921_3144265953943696300_n
[heading size=4 style=underline]Vervoer[/heading]In tegenstelling tot het OV in Nederland is deze in Berlijn perfect und puncktlich geregeld. Je koop op ieder metro of treinstation een kaartje en als je slim bent koop je een 48-, 72-uurs of 5 0f 7 dagen kaart. Niet vergeten af te stempelen en je kunt gebruik maken van alle OV in de zones A (binnenring), B (middenring) en C (buitenring). Voor een paar dagen heb je aan A en B genoeg. In combinatie met de benenwagen onze favoriete vervoer in Berlijn.
De metro is heel goed toegankelijk en veilig te gebruiken. Maar dan zit je wel veel onder de grond. Aangezien Berlijn een erg vriendelijke verkeersstad is voor fietsers, is het aan te raden om eens een dag een fiets te huren. Je ziet veel en bent zo van A naar B.Om in Berlijn te komen kun je met het vliegtuig, trein of auto gaan. Kies je voor de laatste optie, haal dan voordat je naar Duitsland gaat even een milieuisticker voor Duitse steden. Geen sticker is namelijk een boete. Parkeren in Berlijn is goedkoop in vergelijking met Nederland. Als je mazzel hebt heeft je appartementverhuurder zelfs een vergunning voor je klaar liggen en sta je gewoon gratis aan de straat.

Er zijn nog veel meer leuke plekjes die je niet mag missen, maar het zijn er zoveel! Bezoek voor inspiratie ook eens het blog van Marjolein, Berlijnblog.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!